Kirje N.N. – Oskari Tokoi

Tietoka dokumentista

Tietoa
Pvm kommentti: 
Päiväämätön, pvm toimituksen
Dokumentin tyyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

O. Lenin. Kuule roistopäällikkö: ota nyt ja pistä kätesi poveesi ja kysy itseltäsi millä minä saisin itseni puhtaaksi niistä kauheista veri tahroista joita olen teettänyt ennen rauhallisilla työläisraukoilla.

Kuule sinä saatanan veriruhtinas. Onko sinulla joskus tänne meidän pohjanmaan työläisten omaan ja vielä verettömään maakuntaamme, pysy nyt veriruhtinas siellä murha tovereittesi seuras ja niillä main jonka raukat raatajat olette saaneet petetyksi ja pakotetuksi nuohin mieliä tärisyttäviin raakimpien petojen ja joiten hirveitä töitä koitatte sitten syytää rauhallisten ihmistentöiksi. Sinä veriruhtinas suutelit ennen ryssää, oletko nyt monesti ollut pakotettu suuteleman noiren veri heimolaistesi jalkoja ja ennen kuin sait takaamaan apuaan noiden hirmutöiren tekoon. Jos sinä verinen peto itse ymmärrä itseäsi pois tästä tahraamasta maailmasta teemme me sinun häpeän uhrisi.

Aiotko sinä saastainen pohjanmaan perkeles esiintyä vielä meidän erustajanamme, me emme tarvitse veriperkeleitäeikä hänen [?].

Sinä pohjanmaan häpeä ja syntymäpaikkas suru makaa maassa ja marot siinä elävältä syövät.

Sinä perkeleitten maallinen asia mies lue tämä kaikille kaltaisillesi helvetin enkeleille ja tietäkää se että tämän takana on koko pohjanmaa työtätekevä ja oikein ajatteleva työ väki.

Sano siellä nuolle helvetin enkelien pasuunoille, noille myrkyn levittäjille konille ja lurjuksille että heidän aikansa myöskin tuloo jolloin tietävät ketä ovat pettäneet.

Tahdon vielä sanoa sinulle saatanan kauhun päällikölle että meidän oikeain työläisten joukko on monilukuinen.

Työläinen ja monen kunnon työ pojan isä.

Vertailu

Alkuperäinen