Kirje N.N. – Oskari Tokoi

Tietoka dokumentista

Tietoa
Pvm kommentti: 
Päiväämätön, pvm toimituksen
Dokumentin tyyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Oskari Tokoi! Sydämeni pakoittamana Suomen kansalaisena pidän velvollisuutenani lausua Sinulle muutamia suoria sanoja.

Mikä olet oikeastaan miehiäsi? Oletko todellakin niin aatteeton, halpa mies, että maasi ja kansasi tahdot perikatoon? Esiintymisesi eduskunnassa, mikäli olen aikaani seurannut, on niin tuiki halveksitua raukkamaista ja ala-arvoista, että todellisen Suomen kansalaisen sydän verta itkee sen johdosta. Sinun samoin kuin veljesi Sirolan sydämessä matelee musta käärme.

Tahdot milloin minkinmoisella verukkeella tehdä kaikki hyvät oikeat mahdottomiksi. Milloin viekkaudella tahdot elintarpeiden tuonnin estää, milloin salakähmää aseita maahan toimitat ja tätä kaikkea toivoisit vieraan kansalaisen kanssa salajuonissa
oman maasi hävittämiseksi. Onko sosialistinen aate näin kurjaa ja raukkamaista? Ei tuhannesti ei! Tuo aate on jalo ja pyhä ja sitä ajettakoon oikeilla keinoilla, jos voitto saavuttaa tahdotaan. On todellakin säälittävää, että Suomen kansan pyhä aate on joutunut moisten kurjain käsiin. Olen päässyt sinusta käsitykseen, että kaikki ihmisyys on Sinussa kulutettu, yksin perkele vaan tuudittaa Sinua kelkassaan. Ja tuollainen roisto ja ryöväri pitäisi meille kelpo kansalaisille laatia lakia, häpeällistä! Muita yllytät roistouteen, mutta omat kätesi peset puhtaaksi kuin muinen Pilatus. Olet valmis kettu kun vaan kasvatat itsellesi hännän. Sen sanon, että potkun tarvitset leukaasi ja ruutia takapuoleen. Suomen kansalaisten oikeudentuntoa on liiaksi ärsytetty.

Usko pois, viel elää isäin henki tämän maan kansassa ja jalot aatteet ja itsensä uhraavaisuus niin suuressa määrässä, että maan kavaltajan voi joukostansa poistaa. ei ole mahdotonta, että ne vieraan maan pistimet, joita olet tänne toimittanut, oletkin toimittanut oman pääsi varalta.

Turkulaisia sanoit muinoin mätämuniksi, mutta nyt löyhkää oma inhottava mädännäisyytesi ympäri Suomen maan, vieläpä tämän maan rajojen ulkopuolellekin.

Vertailu

Alkuperäinen