Kirje N.N. – Oskari Tokoi

Tietoka dokumentista

Tietoa
Dokumentin tyyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Eteläpohjanmaalla 12/1 -18

Roistopäällikkö Senaattori Verinen Oskari Tokoi

Kuulkaappa Te surullinen mies. Oletteko tullut ajatelleeksi mihin vie teidän Oman persoonanne, satoja kunnon työläisiä kurja oppinne.

Oletteko tullut ajatelleeksi mihin johdatte koko työläisjoukon noilla kurjilla valheellisilla opetuksillanne. Tuletteko ollenkaan ajatelleeksi sitä hirmuista verilöylyä jonka saatte aikaan omien kansalaistenne keskuudessa. Oletteko niin sokea ettette näe sitä surkeutta johon saatatte itsenne ja tuhannet kunnon ihmiset. Oletteko todellakin niin peräti sokaistu ihminen ettette jaksa käsittää että moisista opettamistanne hirmutöistä täyty tehdä lopun hinnalla millä tahansa. Ettekö ymmärrä että niiden uhrien joukossa olette yksi niitä, jos ette pötki pakoon tuomiopäivänä.

Voi teitä viisaaksi luuloteltu tyhmeliini, joka ette eres ymmärrä pitää suutanne kiinni silloinkaan kun ihmiset puhuvat kunnon asiasta eduskunnassa. Onko Teillä todellakaan sitä hienompaa järkeä enää jäljellä, jos on haittahan pusertaa sitä itsestään irti.

Ennen kunniallisen työväen kunnon johtajasta tuli roistojen ja murhaajien opettaja ja johtaja. Hyi! Hyi!!

Kuulkaa minä antaisin teille sen neuvon ettette kehtaisi tunnustaa itseänne meidän kunnon pohjalaisten keskuudesta lähteneeksi. Älkää häpäiskö meitä!

Ottakaa nyt saastainen opettaja ja ruvetkaa ohjaamaan oikeaan laumaanne, ja tehkää työtä puolueenne eteen puhtain elein. Jos olettekin pahasti tahrautunut vereen, aika kyllä unohtaa kaikki.

Häpeällä täydyn tunnustaa olevani yksi entisiä ihailijoitanne, ja nyt täydyn näin sydämeni pettymyksellä verisesti sanoa.

Karkoittakaa Se Verinen peto sydämestänne ja ruvekkaa tekemään hyviä töitä.

Tuhansien tunteet tulkiten

Minä joka olen pettynyt myöskin, ja pahasti teihin nähden. ?

Vertailu

Alkuperäinen