Kirje työläisnainen, pesijätär – Oskari Tokoi

Tietoka dokumentista

Tietoa
Pvm kommentti: 
Päiväämätön, pvm toimituksen
Dokumentin tyyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Minä olen vaan yksi yksinkertainen Työläisnainen, vaan näen velvollisuuteni olla että kirjoitan teille. Jesus sanoi Paulukselle matkalla sen opetuslapsia vankita että hätyyttää että sinulla on vaikea taistella Jesusta vastaan. Ne sanat myös teidän pa muistaa myökän ja varhain yö ja päivä. Teidän elämä ej ole puhdas amerikassa kun olitte kullan kaivaja ja teillä on siellä omantunnon asioita. Täällä te lisäätte niitä.

Minä sanon ja voin ennustaa että lyhykäinen teidän hallitusaika tulee olemaan sen vuoksi että se menee teidänkin viattomien ihmis ruumiin yli. Ne sanat muistakaa että kosto on Jumalan käsissä ja seuraavat sanat painakaa mieleen. Ne samat jotka on murhannut viattomat ne tulee murhaamaan teidän.

Se ej ole mikään tyhjä sana vaan Jumalan totuus. Ja te luulette vielä siihen saakkaa, niin teillä ei tule olemaan rauhaa sen vuoksi että minä tulen rukoilemaan Jumala niin uskottavasti että se kauhea työ mitä te olette yllyttänyt semmoiset ihmiset tehdä, niin se tulee kotiin hyvin pian. Ja sanon vaan Jumala armahtakoon teidän se olisi ollut parempi ettei olisitte syntynyt.

Jos te katsotte ympärillenne niin näette että Jumala ej anna mitään olla että ej se löydä kaikkia palkitsee teostaan. Jumalaan käsi riittää parempi kuin punakaartin voima jonka te olette yllyttänyt teokseen.

Onnellisen te olisitte jos te saisitte kuolla sänkyyn vaan ej  ja joka ilta kun te panette maata niin teillä pitää olla se ajatus Jumalan käsi löytä. Että sitä korkeampi te koitatte kiipeä sitä suurempi onnettomuus sitä syvempi lankeemus.

 

Vertailu

Alkuperäinen